nga zero ne logo

Nga zero në logo…

Ju po ndërtoni diçka nga e para dhe gjithçka keni në duar janë idetë tuaja?

Okay, kaq është mjaftueshëm për të filluar. E dini që një biznes nuk do të ishte kurrë i plotë pa një logo të mire identifikuese? Dhe nëse logoja nuk është e duhura, atëherë do të jeni lehtësisht të harrueshëm në treg.

Pyetja që ju lind natyrshëm është “si ta ndërtojmë logon perfekte?”

-Historia juaj…

Duke qënë se do të përfaqësojë kompaninë tuaj fillojeni me historinë e saj. Mendoni që sa herë të shikoni logon t’ju vijë ndërmend historia që fshihet pas saj.

-Brainstorming

Më pas bëni një përmbledhje të fjalëve që përshkruajnë brandin tuaj. Hidhini në letër këto ide me një skicë të thjeshtë. Mos harroni që targeti juaj është tregu blerës dhe për ta duhet të jetë diçka që mbahet mend lehtë pa ju lodhur syrin.

-Stilizim

Kjo domethënë që nëse nuk është një ikonë, teksti nuk duhet të përmbajë më shumë se 7 fjalë. Për të mos folur pastaj për ngjyrat që nëse janë më shumë se 3 do të kthehen në armik të brendit tuaj.
Pjesë shumë e rëndësishme është dhe fonti i shkrimit. Është e domosdoshme që gjithçka që logo prezanton të jetë në përputhje të plotë me mesazhin që biznesi përcjell përmes saj.

Sado të sigurtë të jeni në punën që bëni mos harroni asnjëherë të kosideroni konkerentët. Prandaj logo është kaq e rëndësishme, sepse është ajo që ju prezanton pa shumë fjalë. Dhe nëse godisni që me impaktin e parë ktheheni lehtësisht në një brend, dhe tregu është i juaji!